Zeleninový salát s vejci

Potřebujeme:

2 vejce uvařená natvrdo, 200 gramů sterilovaných fazolek, 200 gramů sterilované kapie, 1 cibule, cukr, ocet, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje, petrželka, hlávkový salát

Jak na to:

Sterilované fazolky pokrájíme na šikmé proužky, kapii na tenké nudličky, cibuli na půlkolečka, spaříme ji vařící vodou a necháme okapat. Vejce pokrájíme na větší kostky, přidáme cukr, ocet, sůl, pepř, zeleninu, olej a tři lžíce nálevu z kapií a lehce promícháme. Salát dáme na chvíli do lednice, před podáním urovnáme na talířky a ještě ozdobíme petrželkou, popřípadě ještě středovými listy hlávkového salátu.

Podobné recepty:

Cottage fit salát, Kuře na Moravance, Hlávkový salát s vejci, Míchaný zeleninový salát, Špenátové karbanátky