Pečená treska s ořechy

1.4.2011
Potřebujeme:

800 g tresky, 100 g lískových oříšků, 50 g vlašských ořechů, hrst sekané petrželky, 50 g másla, olivový olej, pepř, sůl

Jak na to:

Omyté a osušené filety z obou stran osolíme a opepříme. Pekáček vytřeme olejem, rozložíme do něj tresku a v troubě vyhřáté na 190 stupňů ji pečeme asi 10 minut. Lískové i vlašské ořechy nasekáme nadrobno, petrželku najemno. Na pánvi rozpustíme máslo a ořechy na něm asi 3 minuty opékáme. Lehce je osolíme, opepříme a vmícháme do nich petrželku. Orestované ořechy rozdělíme na porce ryby. Pekáček vrátíme do trouby a dopékáme ještě asi 5 minut.

Podobné recepty:

Pečená treska, Zapékaný kapr nebo treska, Treska trochu jinak, Pečená treska s bílou omáčkou, Pečená paprika s ořechy