Žemlovka s jablky

Potřebujeme:

7 rohlíků, 5 větších jablek, 1/2 litru mléka, 1 vejce, cukr, mletá skořice, máslo (rama)

Jak na to:

Vytřeme hrnec máslem, rohlíky nakrájíme na šikmé plátky, v mléce rozkvedláme 1 vejce, jablka nastrouháme bez slupky.Rohlíky namáčíme v mléce s vejcem a skládáme je do vymazaného hrnce.Dáme vrstvu rohlíků nato jablka + cukr + skořice a nato další vrstvu rohlíků.Zbytek mléka nalijeme nahoru do plného hrnce a poklademe oříšky másla.Pečeme asi 1 hodinu (dle potřeby ) do zlatova.Podáváme s cukrem a máslem.

Podobné recepty:

Žemlovka, Cyklistická žemlovka, Tvarohová žemlovka, Žemlovka, Majonézový salát s jablky a ořechy