Dračí lečo

Potřebujeme:

100 gramů cibule, 150 gramů zelené papriky, 150 gramů rajčat, 150 gramů klobásy, 100 gramů hub, 60 gramů hrášku, 50 gramů uzené slaniny, 8 křepelčích vajec, 1 lžička sladké papriky, 1 stroužek česneku, sůl, špetka pálivé papriky

Jak na to:

Cibuli nasekáme na drobno, taktéž rajčata a papriku nakrájíme na proužky. Klobásu spaříme, oloupeme a taktéž nakrájíme. V osolené vodě uvaříme na tvrdo křepelčí vajíčka. Česnek rozmačkáme a hrášek rozmrazíme nebo pokud máme ještě v luscích (lepší) tak vylouskáme. Na pánvi osmažíme nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme papriku, osolíme a osmažíme pět minut. Odstavíme, zasypeme mletou paprikou, zalijeme cca 100 ml vody, vrátíme na oheň a vaříme až do vyvaření vody. Přidáme nakrájené houby, hrášek, česnek, rajčata, křepelčí vejce a klobásu. Vše ještě 5 až 10 minut podusíme.

Podobné recepty:

Pelyňková omáčka, Anglická omáčka, skopová polévka s pelyňkem dračí , Kuře s pelyňkem dračí, Lečo