Kuře s jablky a pomeranči

Potřebujeme:

1,5 kg kuřete, 600 g brambor, 300 g jablek, 1 cibule, bobkový list, 3 snítky petrželky, 1 stonek řapíkatého celeru, nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče, ¼ mletého hřebíčku, ¾ lžičky mleté skořice, ¼ mletého nového koření, sůl, mletý černý pepř, 300 ml pomerančové šťávy, lžíce oleje, 3 lžíce strouhanky

Jak na to:

Kuře na hřbetu rozřízneme a položíme na plocho. Brambory, jablka a cibuli narovnáme do vymazané zapékací misky, přidáme bobkový list, petrželku, celer a pomerančovou kůru. Posypeme hřebíčkem, novým kořením, skořicí, osolíme opepříme. Kuře položíme do misky kůží nahoru, posypeme solí a pepřem, přelijeme pomerančovou šťávou, potřeme olejem a posypeme strouhankou. Pečeme 1 ¼ hodiny. Odstraníme bobkový list a podáváme.

Podobné recepty:

Loštické kuře, Jogurtový pohár s pomeranči a jablky, Kuře na způsob bažanta, Kuře s pomeranči, Kuře plněné olomouckými tvarůžky