Kuře na pivě

Potřebujeme:

Kuřecí prsa, sůl, pepř, červená sladká paprika, hladká mouka, olej nebo máslo
Omáčka: Máslo, černé pivo, Kečup, hrubozrnná hořčice, sojová omáčka, sůl, paprika, smetana

Jak na to:

Kuřecí prsa očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, obalíme v mouce a opečeme na oleji nebo másle.
V kastrůlku rozpustíme lžíci másla, zalijeme pivem, necháme zahřát, přidáme kečup, hořčici, sojovku, popřípadě dosolíme (záměrně neuvádím množství, někdo má raději sladší, přidá více kečupu, někdo kyselejší, přidá hořčici, někdo hořčici, má rád chuť piva)
Pivo necháme vypařovat, aby omáčka trochu zhoustla, popřípadě můžeme dohustit tmavou granulovanou jíškou.
Nakonec zjemníme smetanou.

Příloha: Rýže, americké brambory
Ozdoba: nemá to chybu, když ozdobíte brusinkovým kompotem (rybíz jako brusinky)

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Kuře na pivě plněné zelím, Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře