Broskvové řezy s nugátem

16.4.2008
Potřebujeme:

500 g půlených okapaných kompotovaných broskví, 200g oříškového nugátu
Těsto: 250g polohrubé mouky, 2 rovné lžičky kypřícího prášku, 150 g cukru, 2 středně velká vejce, 150g rozpuštěného vychladlého másla nebo rostlinného tuku, 6 lžic mléka
Na potření: 100g meruňkové zavařeniny
Poleva: čokoládová - jen postříkat ze sáčku

Jak na to:

Broskve necháme okapat a připravíme si těsto. Všechny přísady do těsta smícháme dohromady a vylijeme na tukem vymaštěný a vysypaný plech, rozetřeme rovnoměrně po celém plechu. Po té jednotlivé půlky broskví nakrájíme na tenké půlměsíčky a klademe vždy 3-4 plátky do vějířku. Poklademe po celé buchtě do mezer, které vzniknou mezi broskvovými vějířky dáme nutelu a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Když je buchta upečená, vyndáme trouby a ještě teplou ji potřeme meruňkovou zavařeninou.

Podobné recepty:

Broskvový samet, Chutné broskvové řezy, Broskvové prsíčka, Broskvové roštěnky, Řezy z bb sušenek