Čočka po Tunisku

15.4.2011
Potřebujeme:

0,5 kg velkozrné čočky, 2 velké čerstvé papriky (barevné), 3 větší rajčata, 2 velké cibule několik malých cibulek, 5 stroužků česneku, olej, sůl, pepř, různé pikantní koření

Jak na to:

Na troše oleje zpěníme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájená rajčata. Krátce orestujeme a přidáme namočenou a propláchnutou čočku. Okořeníme, zalijeme trochou vody a vaříme asi 5 minut. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku a malé cibulky a dovaříme, až je čočka měkká (ne však blátivá). Místo čerstvých rajčat můžeme použít pikantní kečup nebo rajský protlak.

Podobné recepty:

Čočka se zelím, Čočka bez jíšky, Čočková polévka se smetanou, Indická čočka, Čočková polévka