Králík v šunkovém kabátě

Potřebujeme:

1 králičí zadek, 50 g slaniny, 1 lžíce oleje, 250 g hladké mouky, 100 g másla, 100 ml bílého vína, 300 ml vývaru, 1 lžíce hladké mouky, mletý pepř, sůl, 1 citrón, vegeta

Jak na to:

Zadní díl králíka nasekáme na porce, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme odležet. Porce králíka balíme do plátků šunky, které připíchneme k masu párátky. Poté porce králíka vložíme na pekáč spolu s kouskem másla a pečeme v troubě. Při pečení podléváme maso vývarem a bílým vínem. Měkké maso vyjmeme a odstraníme párátka. Výpek zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a provaříme. Na závěr přichutíme worcesterovou omáčkou.

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Smažené žampiony v šunkovém ​​těstíčku, Pečený králík