Výborná svíčková

Potřebujeme:

Hovězí maso (zadní), špek, sůl, pepř, nové koření celé, pepř celý, jalovec celý (nemusí být), bobkový list, máslo, ocet, vývar, mrkev, petržel, celer, cibule, kysaná smetana, šlehačka

Jak na to:

Maso prošpikujeme, osolíme, opepříme, dáme do pekáčku, obložíme zbylým špekem, cíbulí, zeleninou, kořením. Do rozpuštěného másla přidáme trochu octa a nalijeme na maso. Necháme odležet do druhého dne.Maso zprudka opečeme na másle, aby se zatáhlo, vrátíme do pekáčku se zeleninou a dáme péct, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.Vývaru by mělo být v pekáčku hodně, aby nám stačil na omáčku a nemuselo se přidávat. (Chyběla by tam vůně zeleniny a koření)Až je maso měkké, dáme ho stranou a nalijeme přes cedník šťávu do kastrůlku. Ze zeleniny vybereme koření a propasírujeme do kastrůlku s vývarem.To, co se nepodaří propasírovat (cibule, špek) rozmixujeme.Povaříme, přidáme zakysanou smetanu, šlehačku, zamícháme a podle potřeby dochutíme.

Příloha :
knedlík

Podobné recepty:

Svíčková, Hovězí svíčková s květákem a brokolicí, Výborná kvasnicová pomazánka, Výborná pomazánka z tofu sýra rychlá, Normální svíčková od taty