Indická čočka

16.4.2008
Potřebujeme:

2 žluté cibule, 1 lžíce řepkového oleje, 2 prolisované stroužky česneku, 2 lžičky kari, lžička kmínu, půl lžičky kurkumy, 50 ml zeleninového vývaru, 200 ml červené čočky, 2 lžičky čerstvě po strouhaného zázvoru, 2 ml koření sambal oelek, 4 drcená rajčata nebo rajský protlak, sekaný koriandr nebo petržel

Jak na to:

Oloupeme a pokrájíme cibuli a lehce ji osmahneme na slabém plameni na oleji. Ke konci přidáme česnek, kari, kmín a kurkumu. Přidáme vývar, čočku, zázvor, sambal oelek a rajčata nebo protlak. Asi 10 minut podusíme, dokud čočka nezměkne. Posypeme sekaným koriandrem.
Podáváme k vařené rýži.

Podobné recepty:

Čočka bez jíšky, Čočka se zelím, Čočková polévka se smetanou, Indická sýrová pomazánka, Čočková polévka