Vynikající rohlíčky ze šlehačky

Potřebujeme:

Těsto: 45 dkg hladké mouky, 1 Hera, 250ml smetany ke šlehání, špetka soli
Nádivky: maková, tvarohová, povidlová, jablková povidla, puding, Nutella, Borůvková či jiná marmeláda, žloutek na potření, směs moučkového a vanilkového cukru na obalení

Jak na to:

Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které si rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme kolo, které nožem rozdělíme na osminky. Na každý kousek dáváme nádivku. Zabalíme do rohlíčků - začínáme od široké strany, cíp necháme pod rohlíčkem, aby se nám při pečení nerozbalil. Pozor také na strany rohlíčku - řádně zabalit, aby nevytekla nádivka.
Nádivky: Tvarohová - tvaroh, moučkový cukr, vejce, rum, citrónová kůra, rozinky. Maková - povaříme mletý mák, mléko, cukr, skořici, trošku rumu a citrónové kůry. Povidlová - švestková povidla (lepší jsou, když obsahují jablka), moučkový cukr, rum, strouhaný perník, citrónová kůra. Rohlíček potřeme žloutkem a upečeme dorůžova. Mírně zchladlé rohlíčky obalíme ve vanilkovém cukru.

Podobné recepty:

Klášterní rohlíčky, Čokoládové rohlíčky, Vanilkové rohlíčky - měkké, Babiččiny vanilkové rohlíčky, Kakaové rohlíčky