Špíz

21.10.2008
Potřebujeme:

vepř. kotletu (kýtu, panenku nebo i kuřecí maso), červenou a zelenou papriku, pórek, silnější párek. Prostě cokoliv máte rádi a lednice nabízí.

Jak na to:

Maso nakrájíme na větší kostky a posypeme kořením, které rádi. Já dávala grilovací koření, trošku soli, pepře a sojovou omáčku, necháme tak hodinku odležet v koření. Mezitím si vše ostatní nakrájíme na větší kousky aby odpovídali velikostně masu. A pak napichujeme na špíz. jehlu nebo špejli, tak abychom začínali i končili masem. Pomalu opékáme na pánvi ze všech stran.
Jako přílohu můžeme dát opečené brambory, hranolky nebo vařené brambory.

Podobné recepty:

Pražený chlebový špíz, Křupavé ovoce, Teriyaki grilované závitky na firewire, Zelenino-kuřecí špíz, Kuřecí špíz s bramborami