Medové karamelové řezy

14.4.2008
Potřebujeme:

Těsto: 50 dkg hladké mouky, 20 dkg cukru krupice, 20 dkg tuku (nastrouhat), 2 vejce, 1 vanilkový cukr, dvě lžičky prášku do pečiva , 2 lžíce tekutého medu , 2 lžíce vlažného mléka , špetka soli
Na ořechovou směs potřebujeme: 20-30 dkg vlašských ořechů nahrubo nasekaných, 8 dkg cukru krupice, 12 dkg másla, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce medu, 1-2 lžíce smetany
Na krém je třeba: kaše ze dvou vanilkových pudinků a 1/2 litru mléka, 20 dkg másla, 2 lžíce rumu, 15 dkg moučkového cukru

Jak na to:

Všechny suroviny na těsto smícháme, až máme krásný hladký bochánek. Ten rozdělíme na dvě části. První polovinu vyválíme na velikost plechu, pomocí válečku přeneseme na plech a upečeme na pečícím papíře. Druhou polovinu těsta vyválíme a také přeneseme na plech na pečící papír. Než dáme péct druhou placku, připravíme si ořechovou směs. Do hrnce dáme všechny přísady, viz. výše uvedené a osmažíme dozlatova. Směs je nutné na těsto nanést ještě teplou, jinak zkaramelizuje a špatně se roztírá. Dáme tedy na placku a také upečeme.Po vychladnutí spojíme obě placky krémem, necháme několik hodin uležet.

Podobné recepty:

Medové řezy, Medové řezy, Medové řezy, Karamelové řezy, Jablkové medové řezy