Mrkvový prívarok

Potřebujeme:

2 větší mrkve, 60 g másla, petrželka, 1 stroužek česneku, 40 g hladké mouky, sůl, pepř, 2 žloutky, 2 dcl zakysané smetany, citronová šťáva

Jak na to:

Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Na 20 g másla osmahneme nakrájenou mrkev, petrželku a česnek. Podlijeme troškou vody a dusíme do poloměkka.
Když je mrkev poloměkká, vyjmeme petrželku, přidáme jíšku, kterou uděláme ze zbytku másla a mouky, přidáme sůl, pepř a dovaříme.
Nakonec přidáme žloutky rozkvedlané v zakysané smetaně. Necháme znovu přejít varem a dochutíme citronovou šťávou.

Podobné recepty:

Fazolkový prívarok, Exotický opuntiový prívarok, Čočkový prívarok, Mrkvový nákyp, Goralský prívarok z kysaného zelí