Játra s červeným zelím

11.5.2014
Potřebujeme:

250 g jater vepřové nebo telecí, 80 g sádla, 50 g mletých ořechů, 1 cibule, sůl, pepř, 1 hlávka červeného zelí, 2-3 jablka, 2 kostky cukru, 1 lžička octa, 200 g uvařené rýže, 3 dcl smetany

Jak na to:

Omyté odblaněné játra pokrájíme a spolu s mletými ořechy dusíme na 40 g masti do měkka. Dušené, vychladlé játra umeleme.
Ve druhé nádobě na zbytku sádla dusíme na tenko nakrájenou, osolenou zelí, přidáme mletý pepř a nastrouhané jablka. Do udušeného zelí přidáme cukr a ocet.
Do vymazaného pekáče dáváme jednotlivé vrstvy - játra, rýži a zelí. Každou vrstvu dobře pokropíme smetanou. Dáme do horké trouby zapéct.

Podobné recepty:

Játra s červeným zelím, Medové kachní prsa, Vepřová játra s červeným zelím, Drůbeží játra na pikantní způsob, Drůbeží játra na pikantní způsob