Zelné karbanátky

Potřebujeme:

1/2 hlávky zelí, sůl, 150 g vařeného masa (hovězí, uzené apod..), 1 vejce, pepř, 20 g másla, 1/2 cibule, 1 houska, mléko, strouhanka na obalování a olej na smažení

Jak na to:

Očištěné, na menší části pokrájené zelí dáme do osolené vroucí vody uvařit do měkka. Uvařené zelí vyjmeme z vody, necháme odkapat a vychladnout.
Vychladlou zelí umeleme, přidáme pomleté ​​maso, vejce, pepř, na másle zpěněnou nadrobno pokrájenou cibulku a housku namočenou v mléce. Směs spolu dobře promícháme a pokud je třeba přidáme trošku strouhanky.
Ze směsi děláme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme v horkém oleji.

Podobné recepty:

Zelné karbanátky, Karbánátky v leču z brmborem, Zelné karbanátky, Grilované karbanátky, Držkové karbanátky