Pařížský řízek

Potřebujeme:

400 g telecího masa z kýty, sůl, hladká mouka, olej
Těstíčko: 50 g hladké mouky, sůl, 2 vejce, 0,5 dcl mléka

Jak na to:

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky, osolíme a necháme odležet na chladném místě několik hodin. Pak obalíme moukou, ponoříme do těstíčka a smažíme v rozehřátém oleji. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Těstíčko: Mouku promícháme se solí a s vejci, postupně přidáme mléko a vymícháme husté těstíčko. Do těstíčka můžeme přidat i 2 lžíce suchého bílého vína.

Podobné recepty:

Pařížský řízek, Hovězí řízek Dubarry, Plněný řízek, Pařížský krém, Pařížský krém