Skopové s lečem

Potřebujeme:

800 g skopového stehna, 100 g vepřového sádla, 1 větší cibule, kmín, 2 stroužky česneku, mletá červená paprika, pepř, voda, sůl, 700 g brambor, 4 zelené papriky, 4 rajčata

Jak na to:

Maso omyjeme, posekáme na malé kousky i s kostí a na sádle za stálého míchání upražíme. K upraženému masu přidáme posekanou cibuli, kmín, česnek, mletou červenou papriku a pepř. Několik minut dusíme a pak podlijeme vodou tak, aby bylo maso přikryté, osolíme a na mírném ohni vaříme.
Když je skoro měkké, přidáme na kostky nakrájené brambory, nakrájenou papriku a rajčata. Pokud je třeba dolijeme vodou a dovaříme vše do měkka. Podáváme s chlebem.

Podobné recepty:

Pizza s lečem a salámem, Skopové po tirpácky, Skopové dršťky, Cuketa s lečem, Skopové maso na česneku a bramborách