Velikonoční pečivo

Potřebujeme:

3 vejce, 1 žloutek, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g změklého másla, 350 g hladké mouky, 1 žloutek, 1 šálek krystalového cukru

Jak na to:

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Žloutky prolisujeme přes jemné síto a smícháme s prosetým moučkovým cukrem a syrovým žloutkem.
Do žloutkové hmoty postupně po částech zamícháme změklé máslo s vanilkovým cukrem. Nakonec přidáme prosátou mouku a vypracujeme na křehké těsto. Zabalíme ho do alobalu a na 3 hodiny odložíme do chladničky odpočinout. Troubu vyhřejeme na 190 °C.
Těsto rozdělíme na díly velikosti vlašského ořechu a každý díl uválíme na délku 10 cm. Oba konce vyšúľaného těsta potřeme rozkvedlaným žloutkem, stisknutím spojíme a zformujeme do tvaru prstence.
Prstence potřeme žloutkem a posypeme krystal. cukrem, uložíme na plech a pečeme 10 až 12 minut na prostřední příčce trouby. Upečené prstence širokým nožem vyjmeme z plechu a na kuchyňské mřížce necháme vychladnout.

Podobné recepty:

Velikonoční hrudka, Velikonoční slané pečivo, Velikonoční slané pečivo, Falešná zemlbába, Slané vínové pečivo