Dukátové buchtičky

Potřebujeme:

400 g hrubé mouky, sůl, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 70 g másla
Kvásek: 2,5 dcl mléka, 20 g droždí, 2 lžičky moučkového cukru
Vanilkový krém: 6 dcl mléka, 2 žloutky, 40 g krémového prášku, 50 g krystalového cukru, 1 balíček vanilkového cukru

Jak na to:

Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Mouku prosejeme, promícháme se solí a s cukrem, přidáme vykynutý kvásek, žloutky, nastrouhané máslo a vypracujeme tužší těsto, které necháme vykynout na teplém místě.
Z vykynutého těsta pomocí lžíce vykrajujeme malé buchtičky, poklademe je na vymazaný plech, povrch i boky buchtiček potřeme rozpuštěným máslem a upečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme s vanilkovým krémem.

Vanilkový krém: Mléko, žloutky, krémový prášek, krystalový a vanilkový cukr promícháme a za stálého míchání uvaříme hustý krém.

Podobné recepty:

Ovocné šodó, Višňové buchty, Tvarohovo-višňové buchty, Borůvková omáčka, Buchtičky