Minutkové boloňské těstoviny v úpravě podle Petra Havlíčka

18.10.2012
Potřebujeme:

500 g libového hovězího mletého masa, 2 malé jemně nasekané cibule, 1 nasekaný stonek celeru, 1 mrkev, nasekaná na kostičky, 2 utřené stroužky česneku, 400 g drcených rajčat, 2 lžičky oregana,1,5 dcl červeného vína, 3 lžíce protlaku, 1 lžíce olivového oleje, Sůl a pepř, Čerstvá bazalka,
300 g semolinových těstovin Víte, co jíte

Jak na to:

Na pánvi s nepřilnavým povrchem zprudka osmažíme mleté hovězí maso.
Po jeho zhnědnutí přidáme cibuli, česnek, celerový stonek a mrkev chvíli restujeme za stálého míchání.
Vmícháme drcená rajčata, rajčatový protlak, oregano a červené víno a chvíli společně podusíme.
Těstoviny uvaříme al-dente, necháme okapat a dáme do mísy.
Přidáme masovou omáčku, přidáme olivový olej a servírujeme

Podobné recepty:

Boloňské těstoviny, Zdravé těstoviny, Lasagne po německy, Ovocný salát, Šunkovo-sýrové těstoviny