Gemerské tajemství

Potřebujeme:

Klobása Irča 300 g, Brambory 1 kg, Vepřové plecko 600 g, Cibule 4ks, Slanina 150 g, Rajčata 4 ks, Paprika 2 ks, Žampióny krájené 1 konzerva, Pórek 1 ks, Sůl, Olej, Grilovací koření, Kmín, Pepř mletý, Chilli, Vegeta, Paprika mletá, Alobal

Jak na to:

Maso si nakrájíme na kousky a dáme do mísy, přidáme sůl, grilovací koření, pepř, kmín, mletou červenou papriku, vegetu, chilli koření a zalijeme olejem, uložíme do ledničky a necháme 24 hodin marinovat. Oloupané brambory, pórek a klobásu Irča si nakrájíme na kolečka, cibuli, rajčata, papriku a slaninu si nakrájíme na kousky. Utrhneme si asi půl metru alobalu, potřeme olejem a postupně na něj ukládáme brambory, maso, klobásu Irča, cibuli, papriku, rajčata a slaninu, na vrch nasypeme žampióny a pórek, všechno zabalíme a dáme do trouby péct asi na 1 hodinu.

Podobné recepty:

Tajemství grilu, Gemerské hornické kuličky, Flambované citrusy s tajemstvími, Tajemství v listovém těstě, Pascalovo tajemství