Španělské kuřecí rizoto

Potřebujeme:

2 lžíce olivového oleje,1 klobáska chorizo,2 kuřecí stehenní řízky,1 zelená paprika,1 lžička mleté papriky,2 šálky dlouhozrnné rýže,400g plechovka drcených rajčat,3 šálky kuřecího vývaru,1/2 šálku vypeckovaných černých oliv,3 lžíce petrželky

Jak na to:

Ve velké pánvi rozehřejte olej,přidejte na jemno chorizo a kuřecí maso na kostičky,smažte 5 min. dozlatova. Přisypte zelenou papriku nakrájenou na kousky a mletou papriku smažte 2-3 min. Přidejte rýži 1-2 min.míchejte, aby se vše spojilo. Pak drcená rajčata,kuřecí vývar,černé olivy a uvedte do varu. Poté zmírněte plamen a zakryjte pokličkou. Povařte 25 min. Načechrejte vidličkou,vmíchejte nahrubo nasekanou petrželku.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Lehké letní rizoto, Kuřecí steak na Houbové rizoto s balsamikovou redukcí