Baskické fazole

28.4.2011
Potřebujeme:

1 a 1/2 sáčku mražených zelených fazolových lusků (celkem asi 500 g), 4 oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, 1 střední drobně nasekaná cibule, 1 pol. lžíce olivového oleje, 50 g na kostičky nakrájené debrecínky, 2 stroužky drobně nakrájeného česneku, sůl a pepř

Jak na to:

V hrnci se silným dnem nechte rozehřát olej a vložte slaninu. Přidejte cibuli a nechte osmahnout. Vložte rajčata, posolte a opepřete. Pak nasypte do hrnce fazolky a česnek. Zalijte vodou, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste dokud nebudou lusky měkké a voda vyvařená ve výbornou šťávu. Jako příloha postačí 2 plátky křehkého chleba.

Podobné recepty:

Baskické fazole, Fazole, Fazolová rychlá, Fazole s bílým jogurtem, Babiččiny fazole