Fitness mix s medailónky z vepřové panenky s bylinkovou omáčkou

Potřebujeme:

3 osoby

400 g vepřové panenky / 12 medailonků, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce hladné mouky, sůl, pepř, 350 g Fitness mix ARDO, 1 lžíce olivového oleje,
½ kostky zeleninového bujónu, lžíce 8 - bylinkový mix ARDO,3 lžíce másla,
sůl

Jak na to:

Do pánve nebo kastrolu dáme olej, do kterého po zahřátí přidáme zeleninu, 2 lžíce teplé vody a 1/2 kostky zeleninového bujónu.
Přikryjeme pokličkou a za občasného lehkého promíchání dusíme na mírném ohni cca 8 minut. Před koncem dušení přidáme bylinky a máslo.
Během přípravy zeleniny si očištěnou vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomoučníme. Na rozpálený olej v pánvi klademe medailonky, které po obou stranách prudce orestujeme do zlatavé barvy.

Servis:
Na talíř dáme zeleninu, kterou před tím krátce podusíme ve vývaru. Přidáme přílohu podle vaší volby a medailonky, které přelijeme bylinkovou omáčkou. Bylinkovou omáčku připravíte jednoduše rozpuštěním másla, do kterého přidáte nasekané bylinky.

Doporučená příloha:
Medailónky skvěle doplní vařený brambor, ale i čistá vařená rýže.

Doba přípravy:
20 minut

Autor receptu: Petra

Podobné recepty:

Vepřové medailonky s rokfortovou omáčkou, Vepřové medailonky plněné olivami se smetanovou omáčkou, Salát plný barev, Vepřové medailónky s avokádovou omáčkou, Trojkorunka