Slepičí polévka s kedlubnem

Potřebujeme:

1 slepice, 2 cibule, 3 kedlubny, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, petrželka, sůl, 1 stroužek česneku, 1 ks červené zeleninové papriky

Jak na to:

Slepici omyjeme a uvaříme ve slané vodě spolu s cibulí. Uvařenou slepici vyjmeme, do vývaru dáme kedlubny pokrájené na kostky, česnek, papriku nakrájenou na nudličky a vaříme do měkka. Máslo utřeme s moukou a před dovařením přidáme do polévky. Vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme maso nakrájené na kostky a nadrobno posekanou petrželovou nať.

Podobné recepty:

Slepičí polévka, Řecká slepičí polévka s vejcem, Vietnamská slepičí polévka, Vaječná - rajčatová polévka, Fazolová polévka s houbami