Fazolový hrnec

20.9.2011
Potřebujeme:

200 g tmavé fazolí, 1 solený hovězí jazyk, několik zrnek celého pepře, 2 cibule, 2 mrkve, 4 malé klobásy, 2 lžíce sádla, 1 stroužek česneku, 4 rajčata, 2 zeleninové papriky, čtvrt hlávky zelí, sůl

Jak na to:

Přes noc zvlášť namočíme fazole a jazyk. Potom jazyk přidáme k namočené fazolích a podle potřeby přidáme vodu tak, aby byl ponořený, dále přidáme celý pepř, jednu cibuli pokrájenou na čtvrtky a vaříme, dokud fazole nezačne měknout. Potom přidáme mrkev překrojena po délce a vše uvaříme do měkka. Před koncem vaření přidáme klobásu. Uvařený jazyk vyjmeme, oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. V menším hrnci osmahneme druhou cibuli pokrájenou na kolečka, přidáme posekaný česnek, oloupané a pokrájené rajčata, papriku a zelí nakrájenou na nudličky, mírně osolíme a podusíme 20 minut. Na velkou mísu položíme plátky jazyka, klobásu a mrkev. Fazole a zeleninovou směs podáváme zvlášť.

Podobné recepty:

Fazolový guláš, Pikantní fazolový hrnec, Fazolový salát, Balkánský fazolový hrnec, Vaječný koňak ve vodní lázni