Fazolový hrnec s bůčkem

Potřebujeme:

500 g suché bílé fazole, 125 g cibule, 1 lžíce oleje, 2 lžíce javorového sirupu nebo akátového medu, 2 PL cukru, 2 bobkové listy 1 lžička hořčičného prášku, 400 g bůčku, na špetku nože čerstvě pomletého pepře, 2 dvakrát na špičku nože soli, 1 / 2 svazku petrželky, 125 g mrkve

Jak na to:

Fazole omyjeme a na 12 hodin namočíme do litru vody. Potom fazole v odkryté hrnci hodinu pomalu vaříme, přičemž častěji odstraňujeme tvořící se pěnu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Olej rozehřejeme ve vyšší ohnivzdorné formě a do sklovata v ní osmahneme cibuli. Přidáme javorový sirup nebo med, cukr a hořčici. Fazole vyjmeme z vody naběračkou na pěnu a zamícháme s cibulkou. Troubu předehřejeme na 175 C. Maso nakrájíme na plátky a s bobkovým listem poklademe na fazole. Posypeme pepřem a solí, zalijeme potřebným množstvím fazolové vývaru tak, aby jím bylo vše zakryté. Formu dobře omyjeme, očistíme, pokrájíme na kostičky, přimícháme k fazolím a vše dusíme ještě 45 minut. Petržel omyjeme, osušíme a posekáme. Fazole posypeme sekanou petrželkou a servírujeme ve formě.

Podobné recepty:

Fazolový guláš, Pikantní fazolový hrnec, Fazolový salát, Balkánský fazolový hrnec, Fazolový hrnec