Kapustové karbanátky

Potřebujeme:

200 g vepřového masa, 30 g cibule, 50 g slaniny, sůl, majoránka, pepř, 400 g kapusty, 2 vejce, 50-80 g strouhanky nebo ovesných vloček, olej

Jak na to:

Kapusta důkladně omyjeme, uvaříme ve slané vodě, necháme dobře okapat a spolu s masem, slaninou a cibulí umeleme. Přidáme sůl, pepř, majoránka, vejce a tolik strouhanky nebo ovesných vloček, aby byla masa dost hustá. Formujeme z ní malé karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme v horkém tuku z obou stran. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Kapustové karbanátky, Kapustové karbanátky, Kapustové karbanátky, Kapustové-sýrové karbanátky, Plněné kapustové batůžky