Roštěnky se zeleninou

Potřebujeme:

500-600 g roštěnky, malá cibulka, 50 g sádla, 3-4 stroužky česneku, 300 g kořenové zeleniny, sůl, muškátový oříšek, mletý pepř, petrželka

Jak na to:

Dobře odleželé, umyté, pokrájené a naklepané roštěnky osolíme, trochu opepříme a z obou stran opečeme na horké masti. Opečené roštěnky vyjmeme a odložíme. Na sádle po opékání zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, na plátky nebo nudličky pokrájenou zeleninu (mrkev, celer, kedluben), osolíme a udusíme do měkka. Během dušení podléváme horkou vodou. Když je zelenina měkká, přidáme roštěnky, které dobře zahřejeme, uložíme na teplou misku, z jedné strany obložíme dušenou zeleninou a z druhé kopečky udušení rýže nebo brambory, které posypeme petrželkou.

Podobné recepty:

Anglická roštěná, Italské hovězí roštěnky, Grilovaná hovězí roštěná s citronem se zeleninou, Roštěnky za odměnu, Zapékané roštěnky se sýrem