Fazolové karbanátky

21.9.2011
Potřebujeme:

250 g suché fazole, 1 cibule, 20 g másla, petrželka, 2 vejce, 200 g mletého uzeného masa, sůl, pepř, hladká mouka, mléko, strouhanka na obalování, olej na smažení

Jak na to:

Fazole omyjeme a na noc namočíme do studené vody. Pak ji vaříme do měkka. Vychladlou fazole propasírujeme přes síto. Do fazolové kaše přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, posekanou petrželovou nať, 1 vejce, maso, sůl, pepř. Přísady spolu dobře promícháme a děláme karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku, strouhance a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.

Podobné recepty:

Zavařené fazolové lusky, Karbánátky v leču z brmborem, Grilované karbanátky, Nininy fazolové karbanátky, Fazolová polévka