Vepřové ledviny s jablky

21.9.2011
Potřebujeme:

800 g vepřových ledvin, 1 PL soli, 1 nakyslé jablko, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 / 2 lžičky soli, 1 / 2 lžičky mletého pepře, 2,5 dcl smetany, 1 / 2 lžičky cukru

Jak na to:

Ledviny omyjeme, osušíme a zbavíme kanálků. Nakrájíme na hrubší nudličky. Potřeme solí a necháme 30 minut přikryté odležet. Z oloupaného jablka vyjmeme jádřinec a jablko nakrájíme na silné plátky. Očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme. Odležele ledviny omyjeme ve vlažné vodě a osušíme. Ve velké pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a opečeme do sklovitá. Přidáme ledviny a máslo. Do smetany vmícháme sůl, pepř a zalijeme ledviny. Plátky jablka posypeme cukrem také vložíme do pánve. Spolu dusíme 5 minut. Posypeme sekanou natí.

Podobné recepty:

Dušené ledviny, Ledviny s mandlemi, Vepřové řízky s jablky, Vepřové s jablky na hořčici, Biftek s králíka