Zapékaný květák s párkem

Potřebujeme:

1 květák, 2 obyčejné párky, 4 vejce, 2 lžíce másla, 4 dcl mléka, sůl, mletý pepř, muškátový ořech, 2-3 PL strouhanky, 100 g ementálu, nať

Jak na to:

Očištěný a umytý květák vaříme ve slané vodě 15 minut. Necháme vychladnout, rozebereme na růžičky a uložíme do vymazané zapékací mísy. Obyčejné párky oloupeme, nakrájíme a opečeme na rozpálené pánvi. Rozložíme na připravený květák. Mléko, vejce, koření a sůl spolu vyšleháme a nalijeme na květák. Posypeme strouhaným sýrem, který jsme pomíchaly se strouhankou. Nakonec pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Upečené posypeme natí.

Podobné recepty:

Květák zapékaný se špagetami, Zapékaný květák, Zapékaný květák na italský způsob, Zapékaný květák, Zapékaný květák se šunkou a sýrem