Kynutý jablkový závin

Potřebujeme:

750 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 2 vejce, 5 dcl mléka, 50 g droždí, 5 PL oleje, 1 lžíce sůl, 1 000 g strouhaných jablek, 1 skořicový cukr, 150 g krystalový cukr, 50 g másla, 1 vejce na potření

Jak na to:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, cukr, promícháme, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vykynout. Ve zbylém mléce rozmícháme vejce a olej a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě necháme vykynout. Na pomoučněném vále těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme, pokapeme máslem, posypeme jablky smíchanými s cukrem. Svineme a dáme na vymazaný plech. Potřeme vejcem a upečeme.

Podobné recepty:

Jablkový závin, Jablkový závin z kyselého mléka, Těsto na jablkový závin, Jablkový závin, Jablkový závin s marcipánem