Krémová kukuřičná polévka

Potřebujeme:

1 cibule, 2 lžíce oleje, 400 g kukuřičných zrn mražených nebo z konzervy, 3 / 4 l hovězího bujónu, 1 / 4 l zakysané smetany, 1 / 2 lžičky soli, 1 / 2 lžičky čerstvě pomletého pepře, špetka chilli koření, 100 g kabanos nebo jiné uzené klobásy, 1 svazek pažitky

Jak na to:

Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Olej zahřejeme v hrnci na polévku a cibuli na něm osmahneme do sklovitá. Přidáme konzervované kukuřice (mražené krátce podusíme). Zalijeme bujónem a kukuřici necháme 10 min pod pokličkou pomalu vařit. Kukuřici rozmixujeme a propasírujeme přes husté sítko, abychom odstranili slupky. Kaši dáme zpět do hrnce, přimícháme polovinu zakysané smetany a zahřejte bez toho, abychom polévku nechali zavařit, protože smetana by se srazila. Ochutíme solí, pepřem a chilli kořením. Kabanos oloupeme a nakrájený na tenké plátky v suché pánvi do křupavá osmahneme. Pažitku omyjeme, osušíme a pokrájíme. Polévku podáváme v předehřátých talířích obloženou plátky kabanos. Doprostřed dáme zbylou zakysanou smetanu a posypeme nakrájenou pažitkou.

Podobné recepty:

Kukuřičná polévka, Kukuřičná polévka bezlepka, Cuketová polévka, Dětská krémová zeleninová polévka, Kukuřičná polévka