Ovar s křenem

Potřebujeme:

polovička očištěné vepřové hlavy nebo 1 koleno, sůl, 10 zrníček pepře, 5 zrnek nového koření, 1 cibule, 1 / 2 celeru, 1 mrkev, 1 petržel, 1 křen, 2 jablka, citronová šťáva

Jak na to:

Maso vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby bylo celé ponořené. Osolíme a přidáme koření, cibuli a kořenovou zeleninu nakrájenou na kousky. Vše uvaříme doměkka. Maso vyjmeme a položíme na zahřátou servírovací mísu. Pokud jsme použili hlavu, vložíme místo očí plněné olivy, do rypáček dáme malé jablíčko nebo větvičku petrželky a porcujeme horké až u stolu. Koleno odkostíme a servírujeme již naporcované. Podáváme s jablečným křenem. Připravíme ho smícháním na jemno nastrouhaného křenu a jablek, které ochutíme citronovou šťávou a solí. Vhodná je také hořčice.

Podobné recepty:

Ovar, Vaječná pomazánka s křenem, Hlíva s křenem, Zelí s křenem, Kuřecí pomazánka s křenem