Vepřové kuličky s cibulovou omáčkou

Potřebujeme:

300 g mletého masa, 100 g rýže, 1 vejce, cibule, 1 lžičku sušené bazalky, pepř, vývar
Omáčka: 3 cibule, olej 2 dcl smetany, sůl, cukr, ocet, 1 PL hořčice

Jak na to:

Rýži přebereme a uvaříme do poloměkka. Vychladlou smícháme s mletým masem, vejcem, pokrájenou cibulí a kořením. Uděláme kuličky, které vaříme 30 min ve vývaru.
Omáčka: Na oleji udusíme nakrájenou cibuli nadrobno, do rozvařených přidáme smetanu, v níž jsme rozmíchali sůl, cukr a hořčici, a vaříme alespoň 15 min. Dochutíme octem. Podáváme s masovými kuličkami.

Podobné recepty:

Králík s cibulovou omáčkou, Švédské masové kuličky s omáčkou, Čínské vejce s cibulovou omáčkou, Rajská omáčka, Vepřové kuličky se špagetami