Kuře podle Tamary

Potřebujeme:

1 kuře, 100 g rozinek, 1 konzerva kukuřice, 1 konzerva hrášku, 1 kostka slepičího bujónu, 2 dcl sladké smetany, 1 svazek zelené petrželky, 50 g másla, sůl, mletý bílý pepř

Jak na to:

Kuře očistíme, pokrájíme na menší kousky, osolíme a na horkém másle prudce opečeme z obou stran. Opečené maso odložíme a na výpeku trošku opečeme odkapanou kukuřici s rozinkami. Kousky masa poklademe vedle sebe do Jánské mísy, posypeme kukuřicí s rozinkami, polijeme smetanou, do které jsme zamíchali výpek, trochu opepříme a dusíme pod pokličkou v předehřáté troubě při střední teplotě 40 min. Na konci pečení mísu odkryjeme, přidáme hrášek, jídlo posypeme na jemno nasekanou petrželkou, vidličkou opatrně zamícháme a podáváme s dušenou rýží.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Kuře na lahvi, Kuře trochu jinak, Kuře na kysaném zelí, Kuře v zelí z mikrovlnky