Bazalkové plátky s rozehřátou mozzarellou

18.10.2011
Potřebujeme:

4 osoby: 1 kg brambor, 800 g krůtích prsou, 320 g brynzy, 320 g mozzarelly (v nálevu), 10 listů bazalky, sůl, olivový olej

Jak na to:

Brambory očistěte kartáčkem a nakrájejte na větší kusy. Promíchejte s trochou olivového oleje a osolte. Rozložte na plech vyložený papírem na pečení a pečte při teplotě 220 C (v teplovzdušné troubě při 200 C) dozlatova asi 30 min. Krůtí prsa pokrájejte na plátky a opečte (neosolené) na pánvi s olivovým olejem dozlatova. Mozzarellu nakrájejte na kostky a vidličkou rozmačkejte spolu s brynzou. Přidejte posekanou bazalku. Ještě teplé opečené plátky masa potřete brynzovo-mozzarellou směsí. Rozložte na talíři s opečenými bramborami a hned podávejte.

Podobné recepty:

Sójově-fazolový salát, Kuřecí sekaná s mozzarellou, Kuřecí salát, Pkantní zapečený květák s mozzarellou, šunkou a smetanou, Zapékané těstoviny s mozzarellou