Dušené ledviny

27.9.2011
Potřebujeme:

400 g vepřových ledvin, 1 P rajčatového protlaku, 2-3 rajčata, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 100 g uzené slaniny, olej, 2 dcl vývaru, 1 dcl zakysané smetany, 20 g hladké mouky, sůl, pepř

Jak na to:

Ledviny odblaníme, omyjeme, rozřízneme napříč, odstraníme močovody a namočíme do studené vody na 2 hodiny. Pak je vyjmeme, čistou vodou propláchneme a osušíme. Z vnitřní strany, kde je řez, potřeme ledviny rajčatovým protlakem a poklademe kolečka rajčat a cibule. Ze slaniny nakrájíme tenké proužky, obalíme ledviny a na horké sádle je po obou stranách prudce opečeme. Podlijeme horkým vývarem a přikryté 15 min dusíme. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do šťávy, dochutíme solí, mletým pepřem a necháme přejít varem.

Podobné recepty:

Vepřové ledviny s jablky, Ledviny s mandlemi, Houbofleky, Kaviárový salát, Biftek s králíka