Skopová roláda s klobásou

Potřebujeme:

600 g skopového stehna, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 5 lžic bylinek (rozmarýn, koriandr, petrželová nať), 100 g anglické slaniny, 150 g klobásy, 2 lžíce másla, 300 ml vývaru, hladká mouka

Jak na to:

Plát masa rozklepeme, osolíme a opepříme. Utřený česnek promícháme s nakrájenými bylinkami, potřeme maso a po celé ploše rozložíme plátky slaniny. Klobásu položíme na okraj, maso stočíme do rolády, převážeme nití a povrch osolíme. Vložíme do pekáčku vymazaného máslem a podlijeme částí vývaru. Pečeme přiklopené, průběžně poléváme výpekem a vývarem. Ke konci odklopíme a dopečeme dozlatova. Maso vyjmeme, výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme zbylým vývarem. Povaříme, dochutíme a přecedíme na plátky rolády.

Podobné recepty:

Skopová polévka po skotsku, Bulharská fazole s opečenou klobásou, Krůtí roláda s vinnou klobásou, Plňená roláda, Myjavské kapustice se švestkami