Fazolová polévka s haluškami

Potřebujeme:

400 g drobné bílé fazole, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, sůl, olej, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce cukru, 2 dcl sladké smetany, ocet
Halušky: 200 g hladké mouky, 1 vejce, voda podle potřeby

Jak na to:

Nabobtnalou fazole uvaříme doměkka s bobkovým listem. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mouku a uděláme bledou jíšku. Přecedíme do uvařené fazole a při mírné teplotě vaříme 15 min. Osolíme, ocukrujeme, zahustíme smetanou a dochutíme octem. Z mouky, vejce a vody připravíme haluškové těsto a halušky zavaříme do vařící fazolí.

Podobné recepty:

Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová polévka, Moravská fazolová polévka, Fasolada - řecká fazolová polévka, Fazolová polévka s bramborem