Lesnické závitky s houbami

Potřebujeme:

8 hovězích plátků, hořčice, 4 plátky šunky, 2 lahůdkové cibulky, 1 červená paprika, hladká mouka, olej, 200 g čerstvých hub nebo odpovídající množství sušených, 200 ml vývaru, sůl, pepř, 1 lžička mouky

Jak na to:

Plátky masa naklepeme, potřeme je hořčicí a na každý položíme polovinu šunkového plátku, polovičku rozkrojené cibulky a nudličky papriky. Svineme do závitku a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce a na pánvi opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Hotové vyjmeme. Do vypečené šťávy přidáme 1 lžíci oleje a opečeme v něm na plátky nakrájené čerstvé houby nebo namočené sušené houby. Přilijeme vývar, povaříme, přisolíme a opepříme. Zahustíme moukou. Opečené závitky vložíme do zapékací mísy, zalijeme houbovou směsí a pečeme v předehřáté troubě asi 45 min. Podáváme s vařenými brambory nebo s rýží.

Podobné recepty:

Kruti závitky s brambory, Šunkové závitky s koprovou pěnou, Masové závitky se šunkovým salámem, Rybí závitky plněné houbami a olivami, Zvěřinové závitky na jalovci