Panenka v šátku

Potřebujeme:

800 g vepřové panenka, sůl, olivový olej, čerstvé nebo sušené oregano, 1 balíček listového těsta, hladká mouka na desku, vejce na potření

Jak na to:

Vepřovou panenku vcelku potřeme olejem, osolíme a posypeme oreganem. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát a zabalíme do něj ochucené maso. Dobře ho zabalíme, aby se při pečení neotvírali a maso zůstalo uvnitř šťavnaté a nevysušovaly se. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem a panenku přeneseme na plech pokapaný studenou vodou. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 C a pečeme asi 20 min dozlatova. Maso nakrájíme na plátky a jako přílohu podáváme dušenou nebo restovanou zeleninovou směs.

Podobné recepty:

Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Vepřová panenka v lístovém těstě, Marinovaná vepřová panenka na tymiánu, Vepřová panenka se švestkami a zapékaným bramborem, Vepřové soté s ananasem