Rybí karbanátky v bramborové peřině

25.9.2011
Potřebujeme:

4 osoby: 600 g vykostěných filetů bílé ryby (např. pangas), 200 g brynzy, 150 g hrášku (může být i mražený), 100 g strouhanky, 2 vejce, 2 jarní cibulky s natí (asi 60 g), olivový olej
Bramborová kaše : 1 kg očištěných brambor, 100 ml tekutiny z vaření, 100 g másla, sůl

Jak na to:

Brambory uvařte doměkka. Rybu nasekejte na malé kousky (nejlépe v sekací nádobě robota). Smíchejte ji s vajíčky, jarní cibulkou a hráškem. Vmíchejte brynzu se strouhankou a lehce promíchejte. Ze směsi tvořte malé placky. Na pánvi s olejem je smažte dozlatova po obou stranách při velmi nízké teplotě. Brambory míchejte s máslem, trochou vody z uvařených brambor a solí. Na talíři rozprostřete bramborovou kaši a podávejte s rybími karbanátky.

Podobné recepty:

Karbanátky z rybího filé, Rybí karbanátky, Karbánátky v leču z brmborem, Bramborové karbanátky, Bramborové karbanátky