Pomerančové tiramisu

25.9.2011
Potřebujeme:

2 mandarinkové kompoty (po 300 ml), 125 ml šlehačky, 250 g sýra mascarpone, 80 g moučkového cukru, 3 lžíce pomerančové šťávy nebo džusu, 1 balíček dlouhých piškotů, kakao, plátky pomerančů na ozdobení

Jak na to:

Mandarinkový kompot přecedíme a necháme okapat. Šlehačku vyšleháme do tuha. Mascarpone a tvaroh dohladka utřeme s cukrem. Přimícháme 3 lžíce pomerančového likéru. Do tvarohové směsi opatrně vmícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy. Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty. Pokapeme je pomerančovou šťávou, poklademe na ně mandarinky a potřeme je polovinou tvarohového krému. Pokračujeme vrstvou mandarinek, na ni poklademe piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme a zákusek necháme přes noc ztuhnout v chladničce. Před podáváním poprášíme kakaem a ozdobíme plátky pomeranče.

Podobné recepty:

Rebarborové tiramisu, Pomerančové tiramisu, Pomerančové tiramisu, Pomerančové tiramisu, Pomarančové tiramisu