Jehněčí steak se špenátovými listy na česneku

Potřebujeme:

1 porce 200 g jehněčího hřbetu bez kosti, steakové koření, bylinky na steak, špenátové listy (čerstvé nebo rozmrazené), 1 stroužek česneku, pepř a sůl, bylinkové máslo, zeleninu na ozdobení

Jak na to:

Hřbet nařežeme na plátky, stiskneme a opečeme neosolený z obou stran do požadované barvy. Osolíme, opepříme steakovým kořením a bylinkami na steak. Čerstvé nebo rozmrazené špenátové listy stlačíme, česnek prolisujeme nebo nadrobno nakrájíme. Na pánvi s trochou oleje orestujeme česnek, přidáme špenátové listy, dochutíme solí a mletým pepřem a dusíme, dokud se veškerá šťáva ze špenátu nevypaří.

Podobné recepty:

Jehněčí plec s citrónem, Jehněčí maso na zelenině, Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou, Metropolitan hovězí steak, Steak se sýrem