Myslivecká sekaná roláda

5.10.2011
Potřebujeme:

mleté ​​maso, kořenová zelenina, 4 vejce, sůl, pepř, namočená a vytištěna houska, cibule, česnek, uzená slanina, jalovec (6-8 bobulí), muškátový oříšek (špetka), bobkový list (4), zeleninový vývar (bujón) , smetana (1 / 2 l) a hladká mouka

Jak na to:

Mleté maso smícháme s vytištěnou houskou, nadrobno nakrájenou cibulkou, nadrobno nakrájenou slaninou, přetlačeným česnekem, jedním vejcem, pepřem a solí. Po promíchání vytvoříme plát, na který položíme 3 natvrdo uvařená vejce a plát zabalíme tak, že nám vznikne roláda. Tuto položíme na dobře vymazaný plech. Roládu obložíme nakrájenou kořenovou zeleninou, bobkovým listem, jalovcem, nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem a nakrájenou slaninou. Mírně osolíme a posypeme muškátovým oříškem. Dáme do rozpálené trouby péct na cca 20 minut (200 stupňů), pak teplotu zmírníme na cca 180 stupňů a pečeme ještě hodinu za občasného podlévání zeleninovým vývarem. Po dopečení roládu vyjmeme, zeleninu z plechu rozmixujeme, zahustíme moukou, rozdělané ve smetaně. Roládu naporcujeme, přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s karlovarskou knedlíkem.

Podobné recepty:

Myslivecká roláda, King Kong, Myslivecká roláda, Myslivecká Čalamáda, Plňená roláda