Tvarohový trhanec

Potřebujeme:

10 g másla, 2 žloutky, 250 g tvarohu, citrónová kůra, 20 g krys. cukru, sníh ze 2 bílků, 100 g hrubé mouky, ovocná šťáva, čerstvé nebo kompotované ovoce na ozdobu

Jak na to:

Měkké máslo utřené se žloutky, přidáme sladký měkký tvarech, citrónovou kůru, cukr a nakonec přidáváme postupně pevný sníh ušlehaný z bílků a mouku. Těsto vlijeme do vymazaného rendlíku a dáme péct do trouby. Když je trhanec zespodu upečený, roztrháme ho vidličkou a otočíme. Hotový na talířích polijeme ovocnou šťávou a podáváme ozdobený čerstvým sezónním ovocem, nejlepší jsou maliny nebo jahody. Můžeme použít i ovoce z kompotu.

Podobné recepty:

Trhanec, Jablečný trhanec, Jablečný trhanec, Císařský trhanec, Tvarohový koláč